04.02.2023

Romanian Horse Racing

Istoric

Hipodromul de trap din Ploieşti a găzduit primele curse în 1961, după demolarea hipodromului din Bucureşti, petrecută în 1960. Se spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în 9 ore. În prima duminică a lunii aprilie a aceluiaşi an a avut loc primul Derby de trap la Ploieşti, câştigat chiar de Mircea Ştefănescu, cu armăsarul Florinel.

În 2014, la Hipodromul Ploieşti au demarat ample lucrări de modernizare şi extindere, care au fost finalizate în luna octombrie a anului 2016. Prima reuniune oficială de trap pe noul Hipodrom a avut loc sâmbătă, 15 aprilie 2017.

Pozitia Hipodromului Ploiesti în lungul Bulevardului București, ca principală arteră de acces în Ploiești, formează împreună cu Universitatea de Petrol și Gaze o Poartă de Intrare în orașul Ploiești, așa cum e definită în strategia de dezvoltare a orașului.

Istoria curselor de trap are rădăcini adânci, în acest moment Hipodromul Ploiești fiind singurul din România unde se aleargă în mod regulat.

Ultimii doi ani au au reprezentat momente de ascensiune pentru Hipodromul din Ploiesti, reusind pe parcursul evenimentelor hipice organizate sa se imbunatateasca calitatea curselor si sa atragem parteneri importanti pentru activitatea desfasurata pe acest hipodrom. Astfel, publicul din Ploiesti si nu numai, a avut ocazia sa participe la evenimente internationale, precum cursele de galop, parte din programul international „World Arabian Horse Racing Festival” (cea mai importanta competitie de galop din Sud-Estul Europei), sa se bucure de spectacole hipice cu dresori de renume ca Filimon Iordache, Denis Stefan, si nu in ultimul rand Miron Bococi, cunoscut in toata lumea ca Vrajitorul de cai. Incepand cu anul 2019, oamenii au putut paria cursele de trap desfasurate pe Hipodromul din Ploiesti prin intermediul Casei de pariuri Fortuna, astfel completandu-se ecuatia valabila pe majoritatea hipodromurilor din toata lumea si anume pariuri-curse. De asemenea, Derby-ul de Trap al Romaniei a reprezentat pentru Casa Regala a Romaniei un real interes, prezenta Altetei Sale Regale Principesa Maria in anul 2019 si premierea castigatorului derby-ului de trap de catre aceasta, insemnand pentru Hipodromul din Ploiesti recunostinta fata de istorie si continuare catre viitor.

In anul 2020, Complexul Hipodrom Ploiesti si-a propus sa continue pe acest drum al perfectionarii activitatii hipice din Romania si sa ofere publicului interesat sa participe la evenimentele hipice o diversitate de activitati menite sa fie pe placul tuturor.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.